Pentagonul susține că Jihadi John a fost ucis

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentagonul a declarat vineri că este „destul de sigur” că în atacul cu dronă efectuat joi seară de forțele americane militantul cunoscut drept „Jihadi John” a fost ucis, deși un purtător de cuvânt al armatei americane a precizat că aceasta încă așteaptă confirmarea, transmite DPA.

„Suntem destul de siguri că am lichidat ținta pe care am intenționat, respectiv pe Jihadi John”, a afirmat colonelul Steven Warren.

Armata americană a lansat joi seara un raid aerian în estul Siriei care l-a vizat pe „Jihadi John”, pe numele său adevărat Mohammed Emwazi. Îmbrăcat în negru, cu o cagulă ce-i acoperea chipul, „Jihadi John” a devenit simbolul amenințării reprezentate de Statul Islamic și unul dintre cei mai căutați indivizi din lume. În înregistrările video, „Jihadi John” vorbea o engleză cu accent londonez.

Warren a spus că Statele Unite au un „grad ridicat de convingere”, pe baza informațiilor, că ținta identificată a fost „Jihadi John”.

El a adăugat că atacul cu dronă a fost o „operațiune cât se poate de obișnuită” pentru a-l lichida pe Emwazi, calificat de ofițerul american drept un „instrument de recrutare elementară” pentru gruparea jihadistă Statul Islamic.

„Acest tip era un animal uman și uciderea lui face probabil ca lumea să fie un loc puțin mai bun”, a încheiat colonelul Steven Warren.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...