(FOTO) Cum arată Lada Xray, SUV-ul rușilor care țintește clienții Daciei Duster

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dacia Duster ar trebui să își facă griji începând cu anul viitor. Rușii lansează Lada Xray, un crossover cu preț accesibil, care va ajunge și în Europa.

În anul 2012, Salonul Auto de la Moscova consemna debutul unui concept denumit Lada Xray. Constructorul rus cu o îndelungată tradiție promitea atunci un crossover cu preț accesibil, care să fie distribuit în toată Europa. La trei ani de atunci, conceptul Xray s-a materializat într-un model de serie cu același nume.

Dezvoltat pe platforma B0 a Alianței Renault-Nissan, cea care stă și la baza lui Dacia Duster, noul Lada Xray este de fapt un model subcompact cu o gardă la sol ceva mai înaltă. Practic, Xray respectă rețeta așa numitelor pseudo-SUV-uri, care nu oferă tracțiune integrală, dar care au aspectul unui crossover, garda la sol mai mare și o poziție la volan mai înaltă.

865842l

Designul a fost mult cumințit, comparativ cu ceea ce vedeam pe conceptul de acum trei ani. Blocurile optice frontale ne amintesc de modelele Dacia, profilul de Hyundai ix35, iar stopurile ne trimit cu gândul la Ford Focus. Noul Lada Xray va intra în producția de serie începând cu data de 15 decembrie, urmând ca primele exemplare să debuteze pe piața din Rusia începând cu luna februarie a anului viitor.

921476l

Prețul său va fi unul accesibil, mai multe voci susținând că va fi primul rival low-cost adevărat pentru Dacia Duster. Chiar și așa, el va fi oferit alături de dotări moderne: geamuri electrice, aer condiționat, Blueooth și USB. După debutul pe piața mamă, Lada Xray va ajunge și în Europa, unde rușii vor folosi, probabil, unul dintre motoarele diesel ale celor de la Renault.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...