FIFA: Cinci candidaturi admise pentru alegeri, cea a lui Platini va fi examinată ulterior

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia electorală a FIFA a validat, joi, candidaturile a cinci dintre aspiranții la succesiunea lui Joseph Blatter la președinția FIFA, excluzându-l din cursă pe liberianul Musa Bility, în timp ce candidatura francezului Michel Platini, președintele UEFA, nu va fi studiată înainte de expirarea suspendării acestuia.

„Comisia electorală ad-hoc a declarat cinci candidaturi eligibile pentru a se prezenta la alegerile pentru președinția FIFA”, prevăzute pe 26 februarie 2016, cu ocazia Congresului extraordinar al FIFA, a indicat forul fotbalistic mondial într-un comunicat.

Comisia electorală a FIFA a validat, la finalul unui control al integrității aspiranților la scaunul de președinte, candidaturile prințului iordanian Ali bin Al Hussein, șeicului Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, italo-elvețianului Gianni Infantino, francezului Jerome Champagne și sud-africanului Tokyo Sexwale.

În schimb, comisia a respins candidatura președintelui Federației de fotbal din Liberia, Musa Hassan Bility, „conform raportului de integritate care îl vizează”, a precizat comisia într-un comunicat, fără să precizeze motivele acestei respingeri.

Candidatura lui Michel Platini, suspendat 90 de zile, pe 8 octombrie, nu va fi studiată de comisia electorală ad-hoc înaintea expirării suspendării acestuia, fixată pe 5 ianuarie, sau înainte de ridicarea acesteia, după cum a anunțat FIFA încă din 20 octombrie. Comisia „va lua o decizie” la momentul respectiv, a explicat președintele Comisiei electorale, Domenico Scala.

Michel Platini a fost suspendat ca urmare a dubiilor care planează în privința plății de 1,8 milioane euro pe care a primit-o în 2011 din partea lui Joseph Blatter pentru o activitate de consilier pe care francezul a depus-o între 1999 și 2002.

Demisionar din postul de președinte al FIFA începând din 2 iunie, Blatter este la rândul său suspendat pentru 90 de zile, din același motiv.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...