Concesionarea Aeroportului Chișinău urmează a fi examinată de CNA și PG

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Legalitatea deciziei privind contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, încheiat între Agenția Proprietății Publice și Avia Invest, va fi examinată de Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală, a declarat premierul interimar, Gheorghe Brega.

Potrivit lui Brega, comisia instituită să examineze condițiile de concesionare a Aeroportului nu a reușit să dea răspuns la mai multe întrebări legate de acest subiect, inclusiv care au fost motivele pentru care la licitație nu au fost prezente mai multe firme internaționale.

„Acest contract a fost făcut în detrimentul Republicii Moldova. La moment, nu este clar dacă investitorul a făcut toate investițiile conform acordului, astfel, raportul comisiei va fi transmis Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție pentru a investiga legalitatea contractului”, a spus Brega.

Amintim că, decizia de concesionare a aeroportului, pe o perioadă de 49 de ani, a fost luată în luna august a anului 2013. În aceeași perioadă s-a renunțat și la pachetul majoritar de acțiuni de la Banca de Economii. Atât BEM cât și Aeroportul au ajuns sub controlul unor companii controlate de controversatul om de afaceri Ilan Șor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...