PD, PL și PPE au demarat negocierile privind formarea unui nou Guvern

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat, Partidul Liberal și deputații din grupul Leancă s-au întrunit luni la Parlament, acolo unde au demarat negocierile privind constituirea unei noi alianțe de guvernare.

Cel mai optimist în urma discuțiilor s-a arătat președintele PD, Marian Lupu, care a anunțat că până vineri ar putea fi definitivat un acord politic privind constituirea unei noi coaliții.

Lupu s-a arătat convins că acest acord ar putea fi susținut, pe lângă cele trei entități participante la negocieri, și de către deputați PLDM.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a evocat din nou necesitatea coalizării cu PLDM, în opinia sa această fiind „singura soluție reală” în prezent.

„Mâine îi voi telefona pe cei din PLDM și îi vor chema la negocieri. Fac și cu această ocazie un apel către ei, să uite supărările și să participe la negocieri”, a declarat Ghimpu.

Și fostul premier Iurie Leancă și-a exprimat „speranța” că cei din PLDM vor participa marți la negocieri.

„Avem nevoie ca cei 55 de deputați proeuropeni să-și asume responsabilitatea. Sunt sigur că putem din nou să ne bucurăm de susținerea partenerilor noștri occidentali, dar e nevoie să ajungem la un numitor comun”, a precizat Leancă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...