"Sunt mai multe stadioane care corespund, în primul rând cele construite înainte de 1992, pentru că pe vremea comuniştilor nu se gândea nimeni să nu respecte normele pentru incendii. Deci eu cred că acestea vechi corespund, chiar dacă nu arată bine în exterior. La cele noi, din cauza costurilor mari, s-a mai sărit puţin peste anumite lucruri, ceea ce nu este bine. Dar noi nu putem ajuta pe toată lumea să joace la Cluj. Nu putem face Liga 1 - CFR Cluj pentru că nu rezistă gazonul. Dacă am avea gazon sintetic, precum la Chiajna, ar putea fi trei meciuri pe zi. Dar aşa, nici două echipe să joace toate meciurile pe acelaşi stadion nu se poate. Noi am ajutat Steaua acum, dar nu neapărat pentru un câştig financiar. Aşa, un meci-două putem, dar mai mult nu se poate pentru că nu rezistă gazonul", a spus el.

Întrebat dacă există riscul ca etapa următoare a Ligii 1 să nu se dispute în cazul în care mai multe stadioane din ţară nu obţin avizul ISU, Mureşan a răspuns că o decizie în acest sens pot lua LPF şi FRF. "Este o decizie grea pe care trebuie să o ia LPF şi FRF. Noroc că nu sunt implicat, pentru că nu mi-ar plăcea să o iau eu. E foarte greu să iei o decizie, să pui o semnătură pe o derogare de la o normă atât de elementară şi de importantă precum sunt cele ISU. Pentru că s-a văzut tragedia care s-a întâmplat. E trist, trebuie să ne adunăm toţi şi să luăm măsuri. Pentru că situaţii asemănătoare ca la stadioanele de fotbal se găsesc şi la mall-uri, la clădirile de birouri. E o problemă naţională, nu e doar a unui club sau a fotbalului", a explicat preşedintele grupării ardelene.

Partida Steaua - FC Botoşani, programată, duminică, în cadrul etapei a XVII-a a Ligii 1, s-a disputat pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca deoarece Arena Naţională din Capitală nu deţine avizul pentru securitate în caz de incendiu din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a fost prezent, luni, la Casa Fotbalului, la primele cursuri de managementul fotbalului organizate în România. La deschiderea programului intitulat Football Management Scheme au participat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, şi Michael van Praag, preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Olanda şi vicepreşedinte UEFA.

La cursurile de managementul fotbalului, susţinute de experţi avizaţi de UEFA, participă reprezentanţi de la cluburi din primele trei eşaloane din România, dar şi de la fotbal feminin, futsal şi fotbal pe plajă.