„Foarte mult o să bată la buzunar. Noi, pensionarii ce să facem? Tineretul de lucru nu are, dar lumina se scumpeşte şi gazul la fel. Eu nu ştiu cum o să ieşim din iarnă. Trebuie de făcut grevă, trebuie de ieşit iată cum în România au ieşit, toţi să iasă”, a declarat un cetăţean revoltat.

Şi oamenii din mai multe raioane din centrul şi sudul ţării spun cu disperare că nu au cum să facă faţă noului val de scumpiri.

„Cine-i de vină, cred că acei de sus, că noi suntem de jos. Eu lucrez profesoară şi când am auzit acuma că ni se va mări cu 3 procente leafa, vai de mine! Mai mare batjocură nu există!”, a comentat o doamnă.

ANRE a anunţat că de mâine vom plăti mai mult pentru curent. Asta după ce tariful majorat, aprobat în iulie, a fost suspendat pentru două luni, atât cât a durat auditul internaţional la prestatorii de servicii. Astfel, consumatorii conectaţi la reţelele RED Union Fenosa vor achita câte doi lei şi 16 bani pentru un kilowatt-oră.

Cei de la RED Nord vor plăti doi lei şi 23 de bani, iar clienţii RED Nord-Vest vor scoate din buzunar câte doi lei şi 33 de bani pentru un kilowatt-oră. Furnizorii de energie electrică nu exclud că anul viitor tarifele vor creşte din nou. În context, reprezentanţii manifestanţilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale au declarat că vor picheta mâine, de la ora 14, sediul Agenţiei pentru Reglementare în Energetică.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.