Protest luni la ANRE: Jos tariful la lumină

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Manifestanții din Piața Marii Adunări Națională vor organiza luni un protest la Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE), față de decizia instituției, de a majora tarifele la energia electrică.

Aceștia susțin că decizia de majorare a tarifului nu este justificată, în condițiile în care mai mulți specialiști în energetică au declarat că facturile la energie electrică sunt umflate cu aproximativ 50%, în urma unor scheme în care sunt implicați oligarhul Vladimir Plahotniuc și liderul transnistrean Evgheni Șevciuk.

„După ce s-a speriat de Marea Adunare Națională din 6 septembrie, guvernarea criminală a anulat majorările tarifelor la energie electrică chiar în preajma protestelor. Acum, ignorând argumentele specialiștilor, dar și sărăcia-lucie în care trăiesc cetățenii, aceștia au majorat din nou tarifele, sfidând o țară întreagă.

Să demonstrăm că ne-am deșteptat. Să nu mai plătim din buzunarele noastre milioane, care ajung în buzunarele criminalilor Plahotniuc și Șevciuc. Luni, împreună, protestăm! Demonstrăm că suntem un popor unit!”, se arată în mesajul protestatarilor de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestul va avea loc luni și va porni cu un marș, de la ora 13:30, din Piața Marii Adunări Naționale spre ANRE.

Vineri ANRE a decis să revină la hotărârea din iulie 2015, prin care tarifele la energia electrică au fost majorate cu 35%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...