Cei doi, care au demarat negocieri cu preşedintele PD, Marian Lupu, în vederea formării unei alianţe pro-europene, încă săptămâna trecută, par să nu agreeze ideea unui front comun cu deputaţii comunişti. Declaraţii categorice, însă, nu fac.

Întrebat direct dacă ar face alianţă cu PCRM sau nu, preşedintele Partidului Popular European, Iurie Leancă, nu a spus nici da, nici ba.

„Eu nu ştiu dacă o declaraţie poate cumva şterge tot trecutul cu care se identifică acest partid. Am spus suficient de clar că nu văd deocamdată niciun motiv pentru a crede că comuniştii peste noapte s-au transformat brusc în eurofili”, a declarat Iurie Leancă.
 
La rândul său, preşedintele liberalilor, Mihai Ghimpu, încă nu a venit cu un comentariu privind o posibilă cooptare a comuniştilor la guvernare. O reacţie succintă am reuşit să obţinem de la Serviciul de presă al formaţiunii care spune doar că PL nu va coaliza cu partide de stânga.

Amintim că PLDM, încă nu a decis dacă acceptă să participe la formarea unei coaliţii de guvernare sau pleacă în opoziţie, iar în acest context, Partidul Democrat a anunţat că locul liberal-democraţilor ar putea fi luat de comunişti.