Este declaraţia prim-vicepreşedintelui PNL, Ludovic Orban, care într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, îşi exprimă temerea că cele 150 de milioane de euro, împrumutate de România, ar putea ajunge în buzunarele lui Plahotniuc.

Redăm postarea integrală a prim-vicepreşedintelui PNL:

„Am fost luat la "trei-păzeşte" pentru că nu am votat legea prin care România acorda un împrumut de 150 de milioane de euro Republicii Moldova. I-aş întreba astăzi pe cei care m-au criticat, ce mai au de spus acum, după dărâmarea guvernului pro-european Streleţ de către oligarhul cu apucături de racket Vlad Plahotniuc, şeful Partidului Democrat, partenerul de nădejde al lui Victor Ponta şi al lui Sebastian Ghiţă. 

Demiterea guvernului moldovean a fost pusă la cale şi orchestrată de Plahotniuc împreună cu socialiştii şi comuniştii filoruşi. La ora actuală, oligarhul, care este în mod evident şi în spatele arestării lui Vlad Filat, este omul forte care face cărţile în vederea formării noului guvern de la Chişinău, cel care va folosi banii daţi de România.

Nu cumva banii contribuabilului român vor ajunge pe mâna unui guvern pro-rus? Nu cumva o parte din banii noştri vor ajunge şi prin buzunarele lui Plahotniuc? Şi de acolo prin buzunarele unor prieteni din România ai lui Plahotniuc?”

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.