Armata rusă a distrus 1.623 de „ținte teroriste” într-o lună de intervenție militară în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Armata rusă a anunțat vineri că a distrus 1.623 de „ținte teroriste” în Siria, de la începutul intervenției sale militare în această țară, în urmă cu exact o lună, informează AFP și Reuters.

„În decurs de o lună, avioane ruse au efectuat 1.391 de operațiuni și au distrus 1.623 de ținte teroriste”, dintre care 51 de tabere de antrenament și 131 de depozite de muniții, a anunțat șeful operațiunii militare a armatei ruse în Siria, generalul Andrei Kartapolov, citat de agențiile de presă ruse.

Printre țintele lovite de aviația rusă, care și-a început campania de atacuri aeriene la 30 septembrie, generalul Kartapolov a enumerat 786 de tabere militare, 371 de puncte fortificate, 249 de posturi de comandă și 35 de ateliere pentru fabricarea de mașini-capcană.

Cu toate acestea, generalul rus a subliniat că „este prea devreme să se vorbească despre o victorie asupra organizației Statul Islamic (SI)”.

„În pofida pierderilor grele și dezertărilor considerabile, SI continuă să-și mențină pozițiile în numeroase locuri”, în condițiile în care, de-a lungul anilor, și-a organizat o „vastă rețea de tuneluri și adăposturi subterane”.

Însă „toate tentativele sale de contraatac au fost respinse”, a mai afirmat Kartapolov.

Aviația rusă și-a amplificat în ultimele zile intensitatea bombardamentelor, acest lucru datorându-se, după cum subliniază ea, multitudinii de informații obținute „pe diverse canale” cu privire la coordonatele pozițiilor teroriștilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...