Percheziții DIICOT într-un dosar de contrabandă cu țigări din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Brăila efectuează, luni, 32 percheziții domiciliare pe raza județelor Brăila, Galați și Suceava, într-un dosar de contrabandă cu țigări din Republica Moldova și Ucraina.

Perchezițiile domiciliare au loc în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2010, pe raza județelor Brăila, Galați și Suceava s-a constituit un grup infracțional organizat, având ca principală preocupare infracțională contrabanda cu produse din tutun, care provin din Ucraina și Republica Moldova. S-a reținut că membrii grupului au procurat, transportat, depozitat și distribuit importante cantități de țigări, obținând importante beneficii materiale, prejudiciul estimat fiind de peste 500.000 euro”, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, la sediul DIICOT — Biroul Teritorial Brăila urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 70 de persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...