Timofti încă îl mai poate demite pe Chetraru; Care sunt condițiile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful statului mai are la dispoziţie încă trei săptămâni ca să ia o decizie cu privire la demersul lui Valeriu Streleţ, care i-a cerut să-l demită pe şeful CNA, Viorel Chetraru.

Declarația îi aparține purtătoruuil de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, Vlad Ţurcanu, după ce anterior a afirmat că o decizie cu privire la solicitarea premierului ar putea să fie luată până la sfârşitul acestei săptămâni.

Totodată, funcţionarul a precizat că şeful statului are la dispoziţie două săptămâni pentru a lua o decizie privind promulgarea legii adoptate astăzi în două lecturi de Parlament, care prevede că Centrul Naţional Anticorupţie se subordonează Parlamentului şi nu Guvernului.

Legea a fost votată de către deputații PCRM, PSRM și PD.

„Tehnic vorbind, există încă mai bine de trei săptămâni, o perioadă în care domnul preşedinte poate lua o decizie în privinţa demersului premierului Valeriu Streleţ. De asemenea, pe de altă parte, există o perioadă de două săptămâni în care preşedintele ar trebui să ia o decizie de promulgare sau nu a legii care a fost votată astăzi în Parlament cu privire la CNA”, a declarat Vlad Ţurcanu, citat de Jurnal.md.

Nicolae Timofti nu va mai putea să dea curs solicitării premierului în cazul în care va promulga modificarea legislativă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...