„Acest Centru, care anul trecut a cheltuit 88 de milioane de lei a reuşit să convingă instanţele de judecată în şase cazuri. Deci sunt şase condamnări şi atât. Păi la ce bun aceste sute de angajaţi de acolo, aceste milioane pierdute de la contribuabili, în măsura în care ei sunt atât de ineficienţi. Acuma, dacă acest Candu vorbeşte că se fac presiuni asupra justiţiei, dar de ce el atunci face presiuni asupra preşedintelui? Înţelegem noi de ce, el şi-l apără pe nănăşel, căruia oricum îi va veni rândul, asta e foarte clar”, a spus membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Vasile Năstase.

„În momentul în care el aşa de tare îl protejează, eu încep să suspect nişte lucruri şi în cazul când tu, spicher - ştii că asupra întregii situaţii vor plana suspiciuni, de ce să nu-l înlături pe Chetraru şi să pui un om care va fi echidistant. Pe mine iată asta mă revoltă, pentru că acum aş vrea să văd cum se produc ei şi aici mă interesează nu ăştia mititei, consilieri, dar oameni din alte tabere politice, de rangul lui Filat, eu vreau aceşti oameni să fie traşi la răspundere, să fie interogaţi şi întrebaţi”, a menţionat comentatorul politic, Olga Nicolenco.
 
„Noi de când cerem depolitizarea acestei instituţii: CNA, CNI, Procuratura, SIS-ul. Demisia lui Chetraru, cerută de Streleţ nu este altceva decât o încercare de a numi şeful CNA pe criterii politice, sau de a-l demite pe criterii politice, sau de a-l demite pe criterii politice. Da este şi cerinţa Platformei DA, a protestatarilor, dar unele sunt argumentele protestatarilor şi alta e argumentarea lui Streleţ. Să vedem argumentarea domnului Timofti în acest caz, care este curios, chiar din punct de vedere juridic şi constituţional dacă vreţi. Constituţia noastră are multe găuri, făcute special sau din incapacitatea de a înţelege. Nu ştiu ce o să facă Timofti. Nu este simplu”, a precizat directorul Institutului de Politici Public, Arcadie Barbăroşie.

Amintim că după ce premierul Valeriu Streleţ a înaintat un demers cu privire la demiterea şefului CNA, preşedintele Parlamentului i-a luat apărarea lui Chetraru. Andrian Candu a declarat că şeful statului, Nicolae Timofti, nu ar trebui să dea curs solicitării. Precizăm că demiterea directorului CNA, Viorel Chetraru, este una dintre revendicările expuse în repetate rânduri în cadrul protestelor organizate începând cu luna aprilie a acestui an de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr în Piaţa Marii Adunări Naţionale.