Xavi (35 de ani) va încasa un salariu de 10 milioane de euro pe an, ca fotbalist şi consultant al academiei Aspire, care formează jucători pentru Cupa Mondială din 2022, care va fi găzduită chiar de Qatar. A semnat pe 3 ani şi mai are opţiune de prelungire pe încă unul.

Se vorbise şi în urmă cu un an de interesul lui Al Sadd pentru mijlocaşul catalan, pe când Raul încă nu plecase din Qatar. Între timp, fostul şeptar legendar al Realului s-a transferat în America, semnând cu New York Cosmos, la care a mai jucat şi Pele, pe final de carieră.

Formaţia pe a cărei bancă tehnică au trecut şi antrenorii români Ilie Balaci (2001 -2002) şi Cosmin Olăroiu (2009-2010) a început să preseze pentru achiziţia lui Xavi după ce l-a pierdut pe Raul.

Vestea risipeşte zvonurile care îl dădeau pe Xavi ca şi plecat tot în SUA. La începutul lunii martie, postul de radio Cadena Ser anunţase că mijlocaşul s-a întâlnit cu deţinătorii pachetului de acţiuni de la New York City FC, dar destinaţia sa nu este peste Ocean, până la urmă.

Americanii nu s-au putut apropia, însă, de oferta qatarienilor: 30 de milioane de euro pe 3 ani pentru a juca şi a participa la dezvoltarea Qatar-ului pentru Mondialul de peste 7 ani.