Menţionăm că Procuratura Anticorupţie i-a atribuit lui Vladimir Filat statut de învinuit pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă şi a cerut instanţei aplicarea unui arest preventiv de 30 de zile. La cererea avocatului lui Filat, Judecătoria sectorului Buiucani a amânat însă pentru astăzi luarea unei decizii. Apărătorul Igor Popa susţine că s-a oferit prea puţin timp pentru a studia învinuirea şi că se încearcă nejustificat urgentarea aplicării unui arest.

Totodată, avocatul fostului premier, Igor Popa, a solicitat mai mult timp pentru a face cunoştinţă cu materialele dosarului.

„Dumnealui a depus cerere. Dumnealui a formulat şi o cerere în cadrul izolatorului pentru a fi examinat de un medic. Până la urmă este şi dreptul lui”, a menţionat Igor Popa.
 
Mai mulţi deputaţi PLDM au trecut ieri pragul Judecătoriei Buiucani pentru a-l susţine pe Vladimir Filat, însă acesta nu s-a prezentat la şedinţa de judecată. Judecătoria Buiucani urma să decidă  dacă ex-premierul liberal-democrat Vladimir Filat va rămâne sau nu în arest.

Amintim că motivul pentru care Vladimir Filat nu s-a prezentat la şedinţa de judecată deocamdată nu se cunoaşte. Cert este că acesta a solicitat la izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) un medic.
 
Vladimir Filat a fost reţinut joi pentru 72 de ore, fiind bănuit pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă în cazul jafului de miliarde de la Banca de Economii. Acesta riscă până la 15 ani de detenţie.