Considerat un important obiectiv turistic al oraşului San Francisco şi o minune a arhitecturii moderne, podul atrage anual zeci de mii de vizitatori. Cel mai fotografiat şi unul dintre cele mai vizitate locuri din lume are, însă, şi o istorie neagră. Din 1937, când a fost inaugurat, podul a devenit o atracţie nedorită pentru 1.700 de oameni, care au murit după ce s-au aruncat de la zeci de metri înălţime. Acum, autorităţile sunt hotărâte să descurajeze această practică.

Plasa antisuicid va fi instalată la şase metri sub pasajul pietonal şi va acoperi ambele părţi ale podului, care, deocamdată, nu are niciun fel de sistem de protecţie. Chiar dacă sinucigaşii nu vor fi protejaţi în totalitate, arhitecţii spun că rănile vor fi echivalente cu cele produse de o cădere de la etajul doi.

Implementarea proiectului va dura aproximativ patru ani, iar lucrările vor costa 76 de milioane de dolari. Din aceşti bani, doar 20 de milioane sunt alocate din bugetul de stat, iar autorităţile au început deja să caute potenţiali sponsori. Licitaţia va fi organizată în ianuarie.