Europarlamentar, despre reţinerea lui Filat: „Un prim pas în lupta anticorupţie”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reţinerea fostului premier Vladimir Filat poate fi considerat doar un prim pas în lupta anticorupţie. De această părere este europarlamentarul român Monica Macovei.

„Ancheta d-lui Filat poate fi un prim pas în lupta anticorupţie, dar Filat nu este singurul vinovat. Mai sunt mulţi alţii care au participat la frauda bancară şi care s-au folosit din banii aceştia. Un astfel de furt al secolului nu se poate face de unul singur. Aşteptăm în continuare ca să vedem dacă într-adevăr procurorul general Gurin este independent pentru că ştim cu toţii că este omul lui Plahotniuc. Aşteptăm să fie anchetaţi şi trimişi în judecată toţi cei vinovaţi, toţi cei care au beneficiat de acest miliarde de dolari”, a declarat Monica Macovei, potrivit jurnal.md.

Anterior, europarlamentarul îndeamnă moldovenii să nu renunţe la proteste. „Politicienii atât aşteaptă”, afirma europarlamentarul care crede că oligarhul Vladimir Plahotniuc este „cea mai toxică persoană din Republica Moldova”.

Europarlamentarul a reiterat că în primul rând trebuie demişi procurorul general şi şeful Centrului Anticorupţie, pentru că nu au făcut investigaţii reale în legătură cu jaful din sistemul bancar, acte de corupţie şi spălări de bani. În opinia Monicăi Macovei, şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, trebuie să plece din funcţie pentru că nu a avut loc nicio anchetă parlamnentară în urma celor întâmplate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...