Streleț rămâne premier: Mi s-au dezlegat mâinile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Valeriu Streleț s-a declarat preocupat față de „situația curentă” din țară și nu va renunța la funcție nici după retragerea imunității parlamentare a președintelui PLDM Vladimir Filat.

El și-a declarat „deplina și ferma convingere că Vladimir Filat este o personalitate puternică și este absolut capabil să se apere”.

„Sunt sigur că va reuși să-și probeze nevinovăția. Vreau să cred și cred în asta”, a declarat Streleț joi, în cadrul unui briefing de presă.

Pe de altă parte el și-a exprimat „nedumerirea” față de faptul că „principalul denunțător” al lui Filat, făcând referire la Ilan Shor, se află în continuare libertate și va „dormi acasă” în liniște.

Streleț a declarat că după situația în care a fost implicat Filat și retragerea imunității acestuia „i s-au dezlegat mâinile” și că își va face în continuare „datoria cu implicare și consacrare”.

„Nu voi pleca de bunăvoie. Cel puțin până ce nu în Parlament nu se vor forma unele încrengături care să ducă la crearea unei alte coaliții”, a precizat Streleț.

Totodată, el a dat asigurări că își va face „absolut independent activitatea” în perioada următoare, fără „anumite directive de la Cantemir (unul dintre principaliile sedii ale lui Plahotniuc n.r.)”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...