„Am o informaţie pe care nu o pot demonstra sută la sută, însă nu am niciun motiv să nu-i dau crezare. Nu sunt în stare să demonstrez aceasta, însă ne putem întreba intereselor cui serveşte actuala campanie masivă îndreptată spre UE. Pot spune că o UE unită şi puternică nu este în mod sigur aspiraţia Rusiei”, a declarat ministrul ceh referitor la actualul aflux de imigranţi ilegali în UE, notează agerpres.ro.

Stropnicky a precizat că deţine această informaţie de la Ministerul ungar al Apărării. „Mi s-a spus că refugiaţii sunt transportaţi în autobuze finanţate, probabil, din Rusia”, a spus oficialul ceh cu privire la modul în care refugiaţii ajung din peninsula balcanică în spaţiul Schengen.

UE se confruntă cu cel mai mare val de imigranţi de după al Doilea Război Mondial, din Orientul Mijlociu şi Africa. Acest aflux pune, potrivit unor oficiali europeni, o mare presiune pe bugetele naţionale ale ţărilor din UE, mai ales în Spania, Italia, Grecia şi Ungaria, ţări considerate porţi de intrare în UE.