Într-o postare pe Facebook, Sturza se referă la trecutul controversatului primar de Bălţi, cu relaţii în lumea interlopă şi care acum se vrea la putere.

„Fără de multă şcoală, lipsit de scrupule şi raţiune, prieten cu „guleaiul” nesăbuit şi cu lumea interlopă. Dorinţa sa de a se ocupa de „politică” s-a născut din supărarea faţă de Vlad Filat. Cică, după jocul de-a relaţia cu Rusia, l-a abandonat, în favoarea lui Shor, dându-i ultimului BEM şi AIC. Miza să ia Calea Ferată, dar şi aici „proliot”. Greşeala fatală a lui Filat, dar şi supărare fatală pentru Renato. Din supărare şi cancan nu construieşti un proiect politic. Doar umpli cu rahat o ţară întreagă. Trenul cu bani ruseşti, care îl lovise cândva, a cam plecat din gara lui, la primărie e nevoie de răbdare, bani şi pricepere.  Aşa că „facem ce e mai simplu – luăm puterea, devenim ţar al „vseia Moldovî”, afirmă fostul premier

„Renato ştie că multă lume cunoaşte foarte bine traseul lui de la vagabond la „om de afaceri respectat”. Cine, cum, când... Miroase mai al dracului decât rahatul împrăştiat de el prin Chişinău! Dar lui nu-i pasă. Гулять так гулять! Moldoveni, nu vă prindeţi în hora rahatului, riscaţi să fiţi infestaţi. Cu băieţii aceştia ne scufundăm rău de tot”, conchide Sturza.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.