În această perioadă pe tot continentul european vor fi urmărite cu atenţie deosebită  meciurile din ultimele două etape ale acestor preliminarii unde se vor stabili echipele participante la etapa finală. Fiecare ţară va aborda cu maximă responsabilitate desfăşurarea acestor meciuri pe teritoriul său dorind să asigure o imagine  cat mai bună a ţării pe arena internaţională.

Federaţia Moldovenească de Fotbal desfăşoară o pregătire serioasă către acest meci internaţional. Tot ce ţine de aspectele fotbalistice şi logistice sunt pregătite în strictă conformitate cu rigorile şi cerinţele UEFA.

În acelaşi timp asemenea eveniment solicită din partea ţării gazdă a unui asemenea grad de securitate care nu ar putea cu nimic pune la îndoială posibilitatea desfăşurării în deplină siguranţă a meciului dat. Ştim că autorităţile Ţării noastre, responsabile de securitatea şi ordinea publică,  au făcut şi fac permanent tot ce este necesar pentru a asigura buna desfăşurare a unor asemenea evenimente fotbalistice.

În acest context Federaţia Moldovenească de Fotbal face un apel de solidarizare în jurul fotbalului moldovenesc şi a echipei naţionale. Să manifestăm un spirit de corectitudine şi Fair Play pentru spectacolul fotbalistic care uneşte milioane de amatori de pe toate meridianele lumii.

Să demonstrăm că avem demnitatea necesară unui popor  şi respectul pentru fotbal. Iar buna desfăşurare a meciului din 9 octombrie ne va permite să confirmăm încă odată că ne onorăm pe deplin calitatea noastră de membru al comunităţii fotbalistice internaţionale.