Lucrările de construcţie al pavilionului (vezi foto) sunt în toi, iar firma italiană care le execută promite să finiseze lucrările până la sfârşitul lunii aprilie. „Ar fi o ruşine să nu participăm. Vor zice că moldovenii au început, dar ca de obicei, nu au terminat”, a spus în glumă ministrul Finanţelor, Anatol Arapu.

Cele 34 de milioane de lei solicitate de organizatori ar urma să fie cheltuite pentru întreţinerea pavilionului, pentru personal, promovare, dar şi pentru transportul acestuia la Chişinău, după eveniment.
 
Contractul de participare a Republicii Moldova la Expoziţia Mondială World Expo 2015 a fost semnat încă în 2012 de către ministrul Economiei de atunci, Valeriu Lazăr.
 
Expoziţia mondială de la Milano se va desfăşura în perioada 1 mai - 31 octombrie şi va avea genericul „Hrană pentru Planetă, Energie pentru Viaţă”. La EXPO 2015 vor lua parte 130 de ţări şi numeroase organizaţii internaţionale. Numărul vizitatorilor va depăşi cifra de 20 de milioane, iar suprafaţa totală a expoziţiei va fi de 200 de hectare.