Cu drapele şi pancarte în mâini, moldovenii stabiliţi în oraşul Verona din Italia s-au declarat sătui de fărădelegile comise de guvernanţii de la Chişinău şi cer ca aceştia să-şi dea demisia.

„Noi am protestat pentru un viitor mai bun la noi acasă. Am protestat pentru regimul oligarhic care s-a instaurat în ţara noastră. Vrem modificarea guvernării pe care am votat-o şi eu şi întreaga comunitate, ne-au dezamăgit cumplit, ne-au omorât toate visele şi toate speranţele pe care le-am avut. Eu doresc ca această Platformă să devină putere politică”, a declarat Victoria Bradu, moldoveancă stabilită în Verona.

Nu au rămas indiferenţi nici moldovenii care muncesc în Elveţia.

„Ne doare şi pe noi sufletul căci avem părinţi, fraţi şi e foarte greu. Ne dorim schimbări, să se ţină cont de toate bătrânii care trăiesc cu pensia mică 500 de lei, un viitor decent în ţara noastră şi să fie schimbată guvernarea aceasta, să avem o trai decent o viaţă europeană”, a menţionat Natalia Alii, moldoveanca care locuieşte în Elveţia.

Mesaje de solidaritate au venit şi din partea unor cetăţeni moldoveni stabiliţi în Franţa, care au protestat duminică la Paris.