După înfrângerea inexplicabilă în runda trecută cu Dinamo Auto, galben verzii au avut o prestaţie extraordinară şi au trecut lejer de Zaria cu scorul de 3-0.

Din primul 11 alineat de Ştefan Stoica au lipsit vedetele Rui Miguel şi Kalu, ambii fiind nevoiţi să rateze partida cu bălţenii din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

Startul partidei a fost unul echilibrat, cu o mică dominare a gazdelor.

Zimbru a deschis scorul în minutul 21 prin discipolul său, Dan Spătaru, care a reuşit spre delirul publicului un gol de senzaţie.

Regăsindu-se în lista lotului lărgit pentru meciurile din preliminariile Euro-2016 cu Rusia şi Suedia, Spătaru a declarat că echipa a îndeplinit planul tactic propus de Ştefan Stoica.

Zimbru a putut rezolvat soarta partidei până la pauză. Spătaru a înălţat un balon în careu din fază fixă, Burghiu a reluat cu capul, însă balonul a trecut puţin pe lângă poarta lui Livşiţ.

În repriza secundă, tehnicianul bălţenilor, Victor Dogadailo i-a introdus pe teren pe românul Ciprian Vasilache dar şi pe noua achiziţie, argentinianul Ruben Gomez.

Formaţia de pe strada Butucului a făcut scorul 2-0 în minutul 64, prin Helio care a reluat perfect cu capul după o execuţie de la colţul terenului.

Scorul final de 3-0 a fost stabilit chiar în următoarea fază de unul din cei mai îndrăgiţi jucători ai galeriei Zimbrului, brazilianul Jo Santos.

La finalul partidei, tehnicianul galben-verzilor, Ştefan Stoica a recunoscut că echipa sa a dat dovadă de caracter.

VICTOR DOGADAILO (antrenor  FC Zaria)
Nu prea am ce comenta. Ultimele două partide au fost nereuşite pentru noi. Spun lucruri banale, dar ne vom clarifica. Vreau să-mi cer iertare faţă de suporterii noştri, dar şi faţă de administraţie, care investeşte bani, dorind să construiască o echipă bună. Vom avea pauză din campionat, şi vom lucra mult. Jucătorii nu au respectat planul tactic propus înainte de meci. Am ştiut că unul din avantajele Zimbrului sunt jucătorii de la mijlocul terenului, le-am dat nişte indicaţii fundaşilor dar ei nu le-au respectat.

Chiar dacă a obţinut o victorie categorică, Zimbru continuă să fie cu un punct în spatele marii rivale dar şi liderului Diviziei Naţionalei, Dacia Chişinău. În etapa viitoare cele două echipe se vor întâlni la Speia. Partida este programată pentru 17 octombrie.