AMMB şi LSRS UK au stabilit o relaţie de parteneriat cu una dintre cele mai cunoscute organizaţii caritabile din Marea Britanie, Hope and Homes for Children (HHC), ale căror programe urmăresc înlocuirea caselor de copii cu un sistem bazat pe conceptul familial în Republica Moldova, România şi multe alte ţări din Europa de Est, cât şi Africa.

Scopul evenimentului este de a lansa un eveniment anual, care va deveni o tradiţie, prin care vor fi strânse fonduri pentru copiii nevoiaşi din România şi Republica Moldova. Activitatea de bază a evenimentului va fi meciul de fotbal amical între Moldova şi Romania. Pe lângă meci, vor fi organizate o serie de activităţi specifice unei sărbători tradiţionale şi culturale româneşti, cu muzică şi mâncare naţională şi o varietate de activităţi distractive pentru adulţi, dar şi pentru cei mici.

Evenimentul Charity Football Challenge va fi adresat în primul rând tinerilor profesionişti şi studenţilor din Marea Britanie. Ambasada României şi a Moldovei au confirmat prezenţa la eveniment, iar ambii ambasadori s-au angajat să se implice şi să-şi asume rolul simbolic de antrenori ai echipelor. Pe lângă ambasadori vor fi şi alţi invitaţi speciali, speakeri pentru a susţine şi a întări activitatea caritabilă.

Biletele pentru evenimentul Charity Football Challenge, Moldova vs Romania, sunt disponibile AICI, iar cu ele va fi oferit câte un pahar de vin moldovenesc şi un mic cadou tradiţional, din partea casei. Toate fondurile colectate prin intermediul site-ului vor merge direct la Hope and Homes for Children.