Probleme tot mai mari pentru Volkswagen; Un stat european a interzis vânzarea diesel-urilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Italia a decis blocarea vânzărilor mașinilor produse de Volkswagen care sunt echipate cu motoare diesel Euro 5, în urma scandalului referitor la manipularea testelor de verificare a nivelului de emisii poluante.

Circa 40.000 de automobile intră sub incidența acestei interdicții. Toate reprezentanțele Volkswagen, Audi, Seat și Skoda din această țara au primit notificarea.

Potrivit Il Post, modelele vizate sunt:

Audi A3, A4, A5, A6, TT, Q3 si Q5;
Seat Leon, Altea si Alhambra;
Skoda Yeti, Octavia si Superb,
Volkswagen Maggiolino, Sharan, Touran, Golf, Passat si Tiguan.

Corriere della Sera a obținut scrisoarea trimisă de Massimo Nordio, șeful VW Italia, către reprezentanțele grupului.

După cum știți, Volkswagen lucrează într-un ritm alert pentru a rezolva problema legată de un anume software folosit pe motoarele noastre diesel. Ca măsură de precauție, va rugăm să suspendați vânzările și înmatriculările mașinilor echipate cu motor diesel Euro 5 de tip EA 189. Măsură are efect imediat”, a transmis oficialul.

Și Elveția a luat o decizie similară. Autoritățile din Țara Cantoanelor au interzis temporar vânzarea oricărui model diesel al gigantului auto, care ar putea avea montate dispozitive capabile de păcălirea testelor de emisii poluante.

Peste 11 milioane de automobile cu motoare diesel de producție Volkswagen au instalate dispozitive pentru manipularea testelor de verificare a nivelului de emisii poluante.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...