Chelsea a remizat, 2-2, cu Swansea, în runda inaugurală a sezonului şi Mourinho a criticat-o pe Carneiro pentru că în finalul meciului, când londonezii erau în 10 oameni, a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale lui Hazard, obligându-l practic să părăsească terenul şi să-şi lase echipa în opt jucători de câmp.

Din acel moment Carneiro nu a mai luat loc niciodată pe banca lui Chelsea, nu a mai asistat la antrenamentele echipei şi nici nu a mai avut voie să intre în hotelul jucătorilor. Englezii de la Independent au anunţat că au informaţii conform cărora Eva îl va acţiona în judecată pe Jose Mourinho, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Federaţia Engleză investighează şi ea incidentul şi presa din "insulă" anunţă că "The Special One" riscă o suspendare de minim 5 etape pentru limbajul folosit la adresa medicului de 41 de ani.

"Jucătorii şi antrenorii pot fi suspendaţi pentru folosirea unui limbaj agresiv sau ale unor gesturi agresive sau abuzive. Dacă este vorba de sexism, persoana în cauză riscă o suspendare de minim 5 meciuri", scrie în regulamentul Federaţiei Engleze.