„Mihai Volontir rămâne în amintirea noastră un simbol al teatrului şi al filmului naţional. Maestrul ne-a cucerit prin farmecul şi talentul său, prin eleganţa, vitalitatea şi înalta măiestrie a interpretărilor sale, pe scenă şi pe marile ecrane. Dedicându-şi cu pasiune întreaga viaţă teatrului şi cinematografiei, el a fost pentru noi toţi un model de umanitate, de modestie şi generozitate. Dumnezeu să-l odihnească!”, a menţionat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.
 
Pentru aportul său incontestabil la promovarea culturii naţionale, dar şi pentru comemorarea numelui marelui actor, Primăria municipiului Chişinău va iniţia în perioada următoare procedura de redenumire în memoria actorului a unei străzi sau a unei instituţii de cultură din capitală.

Mihai Volontir s-a stins din viaţă noaptea trecută, în jurul orei 1:00. La sfârşitul lunii iulie, actorul a fost internat la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi pentru asistenţă periodică. Atunci, medicii au spus că starea sa este gravă, dar stabilă. Ulterior, Mihai Volontir a fost transferat la Spitalul Clinic Republican din capitală.