„Vom discuta direct cu cei din Kroll şi vom negocia preţurile. Cred că anume Kroll este cea mai indicată companie să investigheze în continuare furtul din sistemul bancar. Ei sunt în temă”, a declarat premierul Valeriu Streleţ, în cadrul unei emisiuni la Pro TV.

Valeriu Streleţ a mai precizat că, dacă se va ajunge la o înţelegere cu cei de la Kroll, aceştia vor avea nevoie de cel puţin jumătate de an pentru efectuarea investigaţiilor.

Anterior, şeful Guvernului a declarat că preţul cerut de Kroll pentru realizarea celei de-a doua faze de investigare a jaful de la cele trei bănci este mult prea mare şi că va fi organizată o licitaţie extinsă, în caz că nu se va ajunge la o înţelegere cu reprezentanţii auditorului american.

În opinia fostului ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa, preţul exagerat solicitat de ofertant, invocat de premier, ar fi doar un pretext pentru a tergiversa investigarea jafului şi că Valeriu Streleţ ar fi primit indicaţii din partea liderilor alianţei de guvernare să nu permită demararea celei de-a doua etape de investigare a jafului din sistemul bancar.