Oricum, asta mai treacă-meargă, dar o crimă deosebit de gravă a actualei conduceri meschine a RM este devalorizarea criminală a unor valori naţionale, pe care acest popor le-a transpus în idealuri ale neamului. Mă refer la, cel puţin, două: integrarea europeană şi unirea cu România. Profanarea ideii de a ne regăsi în familia europeană, susţinerea căreia a scăzut catastrofal în RM, este ”opera” hoţilor de rasă de la guvernare, care au sărăcit atât de mult populaţia, încât acţiunile lor antisociale pot fi echivalate cu un genocid. Fa fel ei se fac vinovaţi şi de conflictele artificiale dintre protestatarii din PMAN şi tinerii unionişti.

Profitând de caracterul rebel şi non-conformist al tinereţii, slugile bine mascate ale lui Plahotniuc, induc ideea falsă, că unioniştii nu sunt bineveniţi la proteste. Dar oare nu e o crimă să foloseşti în scopuri murdare inocenţa tinerilor, care, în mare parte, te-au instalat la guvernare?! Eu sunt unionistă şi româncă nu de azi sau de ieri, dar în ceea ce priveşte realizarea idealului respectiv, am o părere responsabilă. Vă rog să o citiţi în articolul postat ceva mai devreme pe blogul meu.

De fapt, oricine înţelege că acum unirea cu România este total imposibilă şi contravine legislaţiei ambelor state, e nevoie de referendumuri şi deschidere politică masivă din partea RM, României, UE etc. Şi apoi, cui i-o cerem aceasta unire?! Angelei Merkel? Lui Obama? Lui Putin şi Rogozin? Lui Ghimpu, Streleţ, Filat? Lui Plahotniuc?! Sau poate, lui Ponta, care, din moment ce a sosit la Chişinău a alergat să pupe mâna păpuşarului?! Vor românii reunirea? Câte procente din populaţia RM şi-o doreşte? Şi, nu vă supăraţi, ce guvern normal la cap, ar accepta tam-nisam să plătească datoriile imense interne şi externe, acumulate de RM în ultima perioadă? Sau poate, crede cineva, că Iohannis va dispune vărsarea unui miliard de euro în sistemul nostru bancar, ca să amelioreze criza generată de furtul secolului... aşa, de ochii noştri frumoşi?! Sau de blajini, moi şi pufoşi ce suntem?!

E clar că unionismul, mai bine zis, contrapunerea dezideratului respectiv cu scopurile concrete ale manifestanţilor din PMAN este utilă doar actualei guvernări, care urmează perfid maxima „Divide et impera”. Din păcate, dezinformarea şi haosul total din media actuală, încă au impact asupra oamenilor. De aceea mai scriu la acest subiect, că nu mă doare mâna. Istericalele intenţionate, lansate de plahotniucişti, că, cică, unioniştii au fost alungaţi din PMAN la protestul de ieri, sunt nişte insinuări menite să aprofundeze conflictul. De fapt, tinerii provocaţi de cine ştie ce mesaje subliminale, s-au postat cumva ostentativ, exact în faţa scenei, acoperind-o cu pancartele lor, îngrădind accesul vizual al celorlalţi protestatari. Aşa că au existat nişte neînţelegeri şi chiar altercaţii verbale între tinerii respectivi şi veteranii războiului de pe Nistru, aceştia din urmă fiind responsabili pentru buna desfăşurare a protestului.

Incidentul s-a consumat repede, iar tinerii unionişti au putut să-şi etaleze pancartele ceva mai în spate, printre alţi protestatari, manifestând fără impedimente în continuare. De ce atunci, se isterizează în continuare pe acest subiect? Oare nu-ţi rogi prietenul să se dea la o parte, atunci când  se postează între tine şi televizor, în momentul când începe meciul de fotbal sau filmul, pe care l-ai aşteptat toată săptămâna? Ah, că veteranii de război au folosit un limbaj mai dur? Să-mi fie iertată scuza, dar veteranii de război au avut şi o viaţă ceva mai duricică decât noi, ceilalţi, care ne-am uitat la lupte ca la kino la club în sat. Nu credeţi? Poate ar fi cazul să le cerem noi iertare, că nu am ştiut să le apreciem sacrificiul şi nu prea ne-am bătut capul în ce condiţii locuiesc, cât de bolnavi sunt în urma rănilor şi ce-i în sufletul lor atunci când ţara, pentru care şi-au pus viaţa în primejdie, îi desconsideră?

Şi, în sfârşit reiterez ideea, că Platforma Civică DA a fost creată pentru a consolida diverse segmente ale populaţiei, pentru a spori spiritul civic al cetăţenilor RM, pentru a contribui la decaptivizarea statului prin înlăturarea legală a mafioţilor de la guvernare şi a menţine cursul european al RM. Noi nu impunem nimănui aceste deziderate. La proteste sunt bineveniţi toţi acei care le susţin, dar, să fie clar, nu vom tolera niciun fel provocări. Rugămintea de a veni la proteste doar cu steagurile RM şi UE rămâne valabilă şi apelează la un bun simţ elementar.
 
Voi încheia cu două fraze extrase din discuţiile de pe FB, care nu-mi aparţin: „Adevăraţii unionişti simt româneşte, restul urlă..”  „Un unionist adevărat se simte - el e cult şi adecvat, mai mult ca oricine altul!.

Sursa: Angela Aramă