Ministrul finlandez al Finanţelor, Alexander Stubb, spune că persoanele care au venituri mai mari de 72.300 de euro vor achita o taxă de solidaritate timp de doi ani, scrie lefigaro.fr.

Proiectul îşi propune, de asemenea, să excludă acuzaţiile precum că bugetul finlandez vizează în primul rând clasa de mijloc.

Precizăm că preşedintele român Klaus Iohannis a declarat că mandatul României va fi să nu accepte cote obligatorii de refugiaţi, adăugând că nu este oportun şi nu este o soluţie să fie stabilite astfel de cote şi că este nemulţumit de anunţul Comisiei Europene.

Totodată, europarlamentarul belgian Phillippe Lamberts a propus transformarea clădirii Parlamentului European din Strasbourg în adăpost pentru imigranţi.

Eurodeputatul a făcut această sugestie în contextul în care Comisia Europeană a propus miercuri un plan de redistribuire a 160.000 de imigranţi între statele membre UE, bazat pe cote obligatorii.

„Acest Parlament, unde ne-am reunit astăzi, îl folosim doar 50 de zile pe an. Pentru celelalte 300 de zile, birourile celor 750 de europarlamentari, toate încălzite şi cu propriile cabine de duş, rămân goale şi inutile”, a declarat Lamberts.