În locul lui Plahotniuc, Filat, Lupu şi Ghimpu, la întrevederea solicitată la ora 17:00 a fost trimis secretarul guvernului, Sergiu Palihovici, care a întârziat cu aproape jumătate de oră. „Nu este nimeni”, a fost explicaţia lui Palihovici referitor la absenţa liderilor AIE.

În replică, reprezentanţii protestatarilor au declarat că încercările lor de a se întâlni cu guvernanţii se încheie.

„Pelerinajul nostru, în tentativa de a ne întâlni cu conducerea de vârf a statului, se încheie aici. Este staţia terminus a acestui pelerinaj. Nu vreau să trec în revistă scenariile care erau puse la cale dacă în prima zi ne ademeneau la Ministerul Agriculturii sau nu mai ştiu unde. Urmau să treacă nişte aşa-zişi manifestanţi pe lângă Parlament sau Reşedinţa de Stat şi s-ar fi putut repeta scenariu din 7 aprilie 2009. De aceea n-am vrut să mergem nicăieri şi am anunţat că perimetrul nostru este Piaţa Marii Adunări Naţionale. După eşecul din 6 septembrie, noi nu ne-am cramponat de anumite principii şi am solicitat şi pe 7, şi pe 8 septembrie întâlniri cu primele persoane în stat. În schimb, au venit doar consilieri. În aceste condiţii, când cei de la guvernare ne ignoră cu desăvârşire, noi ne rezervăm dreptul de a continua protestul şi de a amplifica presiunile prin numărul de protestatari. Populaţia RM nu mai poate tolera”, a declarat unul dintre liderii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, Valentin Dolganiuc.

Acesta a mai spus că protestele s-ar putea extinde în toată ţara şi a atenţionat conducerea ţării că responsabilitatea pentru ignorarea unui număr atât de mare de cetăţeni ai ţării îi aparţine. Potrivit lui Dolganiuc, organizatorii protestului nu pot şti cum va reacţiona mulţimea de protestatari la faptul că guvernarea îi ignoră în totalitate.