Jurnalistul rus care a fost bătut cu sălbăticie în anul 2010, publică numele agresorilor săi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jurnalistul independent Oleg Kaşin, intrat în comă după o violentă agresiune în 2010 la Moscova, a anunţat luni că ancheta cazului său s-a terminat şi publică numele presupuşilor săi agresori, angajaţi ai unei întreprinderi care aparţine familiei unui guvernator, relatează AFP.

Oleg Kaşin fusese bătut crunt de doi necunoscuţi în noiembrie 2010 în apropierea domiciliului său, agresiune care era cât pe ce să-l coste viaţa şi care a necesitat inducerea sa într-o comă artificială mai multe zile. Un al treilea individ aştepta într-o maşină în timpul agresiunii, informează Agerpres.

„Nu am informaţii privind participarea lui Turceak (guvernatorul regiunii Pskov, din nord-vestul Rusiei) în acest caz. Tot ce ştiu este că oamenii săi au încercat să mă ucidă”, a explicat jurnalistul la televiziunea LifeNews.

În finalul anchetei, a anunţat el pe site-ul său internet, a reieşit că agresiunea a fost comisă de trei membri ai serviciului de securitate al uzinei Leninets din Sankt-Petersburg, controlată de familia guvernatorului Andrei Turceak.

Ei au primit pentru aceasta, potrivit lui, aproape 3,3 milioane de ruble (aproximativ 43.000 de euro) de la directorul întreprinderii, Aleksandr Gorbunov.

Doi dintre executanţi au fost arestaţi, al treilea este dat în urmărire. Aleksandr Gorbunov este reţinut în prezent pentru port ilegal de armă şi este citat ca martor în acest dosar, potrivit jurnalistului. Un tribunal din Sankt-Petersburg urmează să-i decidă soarta miercuri.

Jurnalistul îl acuzase iniţial pe şeful mişcării de tineret proKremlin „Naşi” (Ai noştri), Vasili Iakimenko, că ar fi implicat în agresiune. Acesta a depus plângere pentru calomnie.

Kaşin îşi făcuse inamici acoperind mediatic în special controversata construire a unei autostrăzi prin pădurea Himki de lângă Moscova şi din cauza articolelor sale împotriva mişcărilor proKremlin


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...