Un alt grup de aproximativ 300 de persoane a evadat din dispozitivul poliţiei de la Bicske, la 40 de kilometri de capitală, şi fug la rândul lor de-a lungul căii ferate.

A fost o evadare căreia i-a căzut victimă un imigrant pakistanez. Bărbatul a murit după ce a căzut pe calea ferată şi s-a lovit la cap. Şi, în tot acest timp, la graniţa Ungariei cu Serbia, altă situaţie de criză. Refugiaţii opriţi în tabăra de la Roszke, peste 2.000, au forţat şi ei liniile de trecere. Poliţia maghiară i-a căutat cu câini şi i-a întors în tabără. Şi asta nu e tot, scrie digi24.ro.

La sud de Ungaria, două ţări balcanice, Serbia şi Macedonia, au de-a face cu un nou val – 5000 de imigranţi.

Astfel, guvernul Ungariei se oferă să transporte mii de imigranţi clandestini cu autobuzele până la frontiera cu Austria, a anunţat aseară Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban. Autobuzele vor fi trimise pentru a lua mii de refugiaţi din principala gară din Budapesta şi alţi 1200 care merg pe jos pentru a ajunge în Austria de-a lungul principalei autostrăzi spre vest, a declarat acesta într-o conferinţă de presă.