Curtea Constituțională confirmă în funcție 9 deputați noi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea Constituțională a validat mandatele a nouă candidați pentru fotoliile de deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Este vorba de Nae-Simion Pleșca și Octavian Gramma din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, Elena Bacalu și Corneliu Dudnic – Partidul Democrat din Moldova și Roman Boțan, Ștefan Vlas, Petru Cosoi, Alina Zotea, Artur Gutium din partea Partidului Liberal.

Locurile au rămas vacante la sfârșitul lunii iulie, după ce mai mulți deputați au fost numiți în funcții în noul Guvern și au renunțat la fotoliile de deputați.

Amintim că cei 5 liberali care și-au depus mandatele sunt Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Gheorghe Brega, Iurie Chirinciuc și Anatol Șalaru, care au obținut funcții guvernamentale.

De la liberal-democrați a plecat premierul ales Valeriu Streleț și Anatolie Dimitriu, ales președinte al raionului Ialoveni.

Partidul Democrat a rămas fără Nicolae Molozea, ales președinte al raionului Ștefan-Vodă, dar și Vladimir Plahotniuc, care nu a explicat motivul pentru care renunță la mandat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...