Rusia vrea propriul Las Vegas: Va investi aproape un miliard de dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un afacerist rus şi-a anunţat intenţia de a construi Las Vegas-ul Rusiei în Vladivostok, un ansamblu de centre dedicate distracţiei şi jocurilor de noroc, în care şi-a propus să investească 900 de milioane de dolari, în următorii 10 ani.

Potrivit lui George Kondakov, preşedintele companiei Diamond Fortune, construcţia primului complex de distracţii alcătuit dintr-un cazinou ce va purta numele „Selena” şi două hoteluri, va fi finalizată înainte de sfârşitul lui 2016 şi va cuprinde o zonă de 18.000 de metri pătraţi.

„Avem în plan să investim 35 de milioane de dolari în primul complex şi estimăm că vom recupera investiţia într-un an şi jumătate”, a declarat antreprenorul rus, citat de Sputnik.

Construcţia celui de-al doilea hotel, precum şi a restului centrelor de distracţii vor fi finanţate din profiturile obţinute de cazinoul Selena, susţine Kondakov.

În 2009, guvernul rus a dat undă verde construcţiei Primoye, un centru cu jocuri de noroc din estul Rusiei. Acesta urma să aibă un parc acvatic, un club de iahting, pârtii de schi şi câteva cazinouri ce urmau să fie construite pe o suprafaţă de cel puţin 619 hectare.

La începutul acelui an însă, guvernul rus scosese în afară legii jocurile de noroc în aproape toată Rusia, cu excepţia a câtorva zone privilegiate. Teritoriul Altai din vestul Siberiei, teritoriul Krasnodar din sudul Rusiei şi Kaliningrad au fost singurele care au primit dreptul de a construi centre dedicate jocurilor de noroc.

Ulterior au fost adăugate pe lista şi staţiunea Sochi şi Republica Crimeea, în 2014.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...