Potrivit informaţiilor preliminare, fata are 14 ani. Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal TV de către şeful Inspectoratului de Poliţie Drochia, Maxim Bernic. Potrivit lui Bernic, tragedia s-a produs în timp ce minora se întorcea acasă din oraş. Totodată, şeful Inspectoratului de Poliţie a menţionat că rezultatele expertizei medico-legale vor fi gata mâine.

Potrivit poliţiei, cei doi se deplasau cu maşina de serviciu când ar fi întâlnit-o pe adolescentă lângă un liceu din localitate şi i-ar fi propus să o conducă acasă. În loc să o ducă însă la domiciliu, angajaţii Întreprinderii de Stat „Servicii Pază” au luat-o pe alt drum, spre periferia oraşului, unde ar fi abuzat-o sexual. Imediat ce a putut scăpa de mâinile agresorilor, minora a alertat serviciul 902. Ulterior, ea a fost supusă examinării medico-legale pentru a se stabili dacă a fost violată sau nu, iar rezultatele urmează să fie prezentate peste două zile.

Şeful Direcţiei asistenţă socială şi protecţia familiei din oraşul Drochia spune că copila provine dintr-o familie social-vulnerabilă, care se află la evidenţa asistentului social. În prezent, cei doi bănuiţi sunt reţinuţi pentru 72 de ore.