image
Sursa foto: border.gov.md

Bărbat din Irak, întors de la Aeroportul Chișinău unde a fost prins cu acte false, pretins eliberate de autorități ucrainene

Un cetățean al Irakului, asupra căruia s-au depistat patru permise de ședere ucrainene, cu semne vizibile de falsificare, a primit refuz de intrare în Moldova. Totodată, străinul riscă cercetare penală pentru deținerea actelor oficiale false.

În dimineața zilei de astăzi, 14 octombrie 2022, ora 3:30, printre pasagerii sosiți în Moldova cu ruta „Istanbul-Chișinău” a fost identificat irakianul de 34 de ani.

În cadrul controlului special asupra bărbatului și bagajelor acestuia, polițiștii de frontieră au depistat patru permise de ședere permanente, care ar fi eliberate de către autoritățile ucrainene pe numele său, al soției și altor doi cetățeni din Irak. Din cercetările primare s-a stabilit că cele patru documente nu corespund ca formă și fond unor acte autentice.

La cele depistate, tânărul a declarat că permisele au fost perfectate la Istanbul, Turcia, fiind ajutat de un avocat. Pentru serviciile acestuia ar fi achitat 200 euro.

Persoana documentată a fost returnată în țara de pornire, iar permisele falsificate au fost ridicate și vor fi transmise către laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. Cercetările pe caz continuă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: