image
Sursa foto: Jurnal.md

Acord semnat: Republica Moldova va primi un grant de circa 10 milioane de euro din partea României

Republica Moldova va primi un grant de circa 10 milioane de euro din partea României. Ministerul Finanțelor și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) au semnat, astăzi, Acordul de finanțare pentru acordarea de sprijin bugetar direct către Republica Moldova.

Acordul este bazat pe intenția statului român anunțată cu ocazia Conferinței internaționale de la Berlin, din 5 aprilie curent.

„Banii sunt destinați pentru atingerea unor obiective de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, în special pentru depășirea crizei economice generată de războiul din Ucraina, fiind identificate nevoi urgente pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă Republica Moldova în gestionarea situațiilor de criză și pe/în domeniul energetic prin măsuri indispensabile precum: procurarea de gaze naturale și cărbuni, și alte măsuri de eficiență energetică”, precizează Ministerul Finanțelor.

În numele Ministerului Finanțelor a semnat Acordul, Secretarul General, dna Dina Roșca, iar pentru Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, Directorul general, dna Daniela Maria Dobre.

Noutăţile partenerilor

comentarii: