image
Sursa foto: Instagram

Adolescentul batjocorit de colegi s-a transformat spectaculos: ”Acest gând mă făcea să tremur”. Ce nu lipsește din dieta sa

Massimiliano Sertori (23 de ani) este campion PNBA (Professional Natural Bodybuilding Association) în 2022. Poreclit ”Armăsarul italian”, sportivul a dezvăluit cum s-a transformat dintr-un adolescent luat în râs de colegii săi, într-unul dintre cei apreciați culturiști din Italia.

Drumul lui Sertori a început la 13 ani, când obișnuia să se antreneze acasă, cu un echipament improvizat, și să-și ia shake-urile proteice și puiul la pachet la școală, lucruri pentru care colegii lui îl batjocoreau, însă rezultatele au apărut, iar încrederea în sine i-a crescut imediat.

Acum, se pregătește de cinci ori pe săptămână, iar din dieta sa nu lipsesc carnea de cal, de vită, de pui, ovăzul, orezul basmati, uleiul de măsline, morcovii sau nucile. Sertori va participa pentru prima dată la Natural Olympia, unde și-a setat drept obiectiv o clasare în primii 10.

”La 13 ani, am început să țin un jurnal în care mi-am scris obiectivele și visele pe care vreau să le ating. Unul dintre acestea a fost să particip la Natural Olympia. Doar acest gând mă făcea să tremur, iar acum e realitate.

Trebuie să avem visuri, mari sau mici, și să credem în ele, să avem încredere că într-o zi ne vom uita în urmă cu lacrimi de mândrie în ochi. Așa că nu renunțați niciodată, bodybuilding-ul este mai mult decât un sport.

Mereu e nevoie să fii pregătit să dai 110%. Lucrurile mari cer sacrificii mari. Este nevoie de răbdare, zi de zi, an de an, cu fiecare antrenament, vei ajunge unde îți dorești”, a spus Sertori, potrivit Generation Iron.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: