image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Dodon sare din nou în apărarea „protestarilor” lui Șor după ședința CSS: E mai simplu pentru Maia Sandu să-i numească hoți

Aflat în arest la domiciliu, Igor Dodon iese din nou la rampă și o acuză pe șefa statului că „sperie lumea cu războiul”, iar de protestatarii plătiți de Ilan Șor spune că sunt justificați să ceară alegeri anticipate.

„După briefingul de azi al Maiei Sandu, recent revenită în țară după consultările cu curatorii săi occidentali, putem concluziona că ea nu mai poate guverna decât prin dictatură. Trebuie să uităm de economie, căldură, dezvoltare și „vremuri bune”. Este mai simplu pentru Maia Sandu să sperie lumea cu războiul și să instaleze un regim dictatorial, decât să guverneze eficient țara și să creeze un stat de drept autentic”, a comentat Igor Dodon.

În opinia socialistului, „concluzia este că Guvernarea PAS profită acum de situația din regiune pentru a nu răspunde în fața oamenilor din cauza acestor catastrofe sociale și economice în care a ajuns țara în ultimul an”.

„Este mai simplu pentru ea (n.r. - Maia Sandu) să-i numească pe cetățenii care vor alegeri anticipate hoți și leneși (iar conform ultimelor sondaje, peste 65% din oameni vor alegeri), decât să asigure populația cu gaz ieftin, salarii și pensii decente”, a mai spus acesta.

Igor Dodon a lansat acuzațiile după ședința Consiliului Suprem de Securitate unde au fost discutate schimbările care pot surveni în regiune și, în special, în RM, în rezultatul anunțurilor făcute de Federația Rusă, referitor la mobilizarea parțială, referendumurile secesioniste din regiunile ucrainene aflate sub controlul armatei ruse și eventuala utilizare a armelor neconvenționale.

Totodată, CSS a solicitat organelor de drept să identifice prompt sursele de finanțare a celor care plătesc pentru participarea la proteste și să pedepsească aspru orice tentativă de agresiune îndreptată împotriva statului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: