image
Sursa foto: foto simbol

În cele 8 școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană își fac studiile 1677 de copii

În cele opt școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană la momentul actual învață 1677 de elevi. Cifra înregistrează o creștere ușoară în comparație cu anii precedenți.

Potrivit informațiilor prezentate de Biroul de reintegrare, datorită eforturilor depuse de autoritățile Republicii Moldova și administrația instituțiilor de învățământ, prin îmbunătățirea condițiilor de activitate a cadrelor didactice și a elevilor, în anul curent, în cele 8 instituții de învățământ, studiază 1677 de elevi. În 2021 aici învățau 1650 de copii, în 2020 - 1573 de elevi și în 2019 - 1547 de elevi.

În context, întru extinderea bunelor practici pentru desfășurarea unui proces educațional, în conformitate cu exigențele Codului Educației al Republicii Moldova și standardele internaționale ce oferă accesul la un mediu educațional legal și de perspectivă pentru tinerii din regiunea transnistreană, Chișinăul își exprimă interesul pentru deschiderea și a altor instituții de învățământ în regiune, în conformitate cu rigorile în vigoare, pentru a diversifica oferta educațională pe malul stâng al r. Nistru și în mun.Bender, mai anunță Biroul de reintegrare.

Situația din cele 8 instituții de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană se află sub monitorizarea permanentă a Ministerului Educației și Cercetării, cât și a Biroului politici de reintegrare, având prioritate absolută desfășurarea procesului educațional într-un mediu atractiv și sigur pentru copii, dar și pentru corpul didactic și administrația instituțiilor de învățământ.

Noutăţile partenerilor

comentarii: