image
Sursa foto: Profimedia

"Cutremur" în Italia! Șefii lui Juventus au luat legătura cu Antonio Conte pentru a-l înlocui pe Max Allegri

Atmosfera tensionată de la Juventus nu pare să se sfârșească în curând. Fosta campioană a Italiei a pierdut în ultima etapă contra nou-promovatei Monza, 0-1, iar scaunul lui Max Allegri este din ce în ce mai serios pus la îndoială.

Conducerea "Bătrânei Doamne" este împărțită în două, anunță ultimele informații din presa peninsulară.

Pe de-o parte este Pavel Nedved, acum președinte al clubului, care ar vrea să-l dea afară pe Allegri, pe de alta este Andrea Agnelli, patronul grupării, care vrea să-i acorde în continuare timp tehnicianului pentru a regla situația.

Cu toate aceste, unul dintre jurnaliștii cei mai apreciați din Italia, Tancredi Palmieri, a dezvăluit o informație bombă. Șefii lui Juventus se pare că au luat legătura cu apropiații lui Antonio Conte și au discutat despre posibilitatea ca acesta să revină la club.

Tehnicianul italian se află sub contract cu Tottenham, formație la care a ajuns în luna noiembrie a anului trecut. Acesta a reușit să-i ducă pe londonezi în grupele Champions League, terminând sezonul pe locul 4, în fața lui Arsenal și a lui Manchester United.

În actuala stagiune, Tottenham are 5 victorii și două egaluri în 7 partide și se află pe locul 3, la un punct în spatele lui Arsenal.

Momentan posibilitatea ca Antonio Conte să revină la Juventus pare un scenariu SF, mai ales că rezultatele de la Tottenham au fost excelente.

El a mai pregătit-o pe Juventus între 2011 și 2014, în două mandate, și a câștigat 5 trofee.

Torinezii ocupă locul opt după șapte etape și au 10 puncte, cu șapte mai puține față de liderul, Napoli, astfel că se cere insistent demiterea sa. Ce mai recentă dată când Juventus și-a demis antrenorul în plin sezon este 29 ianuarie 2010, atunci când Ciro Ferrara a fost demis și înlocuit cu Alberto Zaccheroni.

Scandalul s-a iscat la scurt timp după una dintre marile surprize ale anului din fotbal, înfrângerea cu Monza, 0-1.

Pavel Nedved (50 de ani), vicepreședintele clubului, le-a transmis superiorilor săi că Allegri trebuie demis, dar deocamdată nu este nimic concret. Despărțirea de actualul antrenor ar însemna și o gaură importantă în buget, după cum au calculat cei de la tuttosport.com.

Așa, la un prim calcul, despărțirea de Allegri ar costa-o pe ”Bătâna Doamnă” uriașa sumă de 80 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: