image
Sursa foto: ZdG

Averea judecătoarei Lilia Lupașco va fi verificată de ANI, după ce a scos la vânzare un apartamentde circa 6,5 mil. de lei

Averea judecătoarei de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, Lilia Lupașco, care și-a scos la vânzare un apartament de lux, situat într-un cartier select din capitală, va fi verificată de Autoritatea Națională de Integritate.

ANI informează că s-a sesizat din oficiu, în urma publicării articolului „6,5 milioane de lei. Apartamentul de lux, cu vedere la parc, scos la vânzare de familia unei judecătoare», realizat de ZdG.

„În temeiul prevederilor Legii nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și a Legii nr. 133/2016 privind declararea averii și a intereselor personale, la 20 septembrie 2022 ANI s-a autosesizat din oficiu în privința judecătorului vizat în materialul jurnalistic pentru verificarea prealabilă în vederea adoptării deciziei prin prisma existenței bănuielii rezonabile ce contribuie la inițierea procedurii de control a averii si intereselor personale”, se spune în comunicatul ANI.

Magistrata Lilia Lupașco activează la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, iar din aprilie 2020 exercită interimatul funcţiei de vicepreşedinte al instanței, sediului Râșcani.

Potrivit ZdG, ea și-a scos în vânzare apartamentul de lux în care locuiește cu familia sa pentru care cere 330 de mii de euro, echivalentul a circa 6,5 milioane de lei.

În anunț este indicat că apartamentul cu vedere spre parcul și lacul Valea Morilor are o suprafață de 170 de metri pătrați. Imobilul cu o astfel de suprafață însă lipsește din declarațiile de avere și interese ale magistratei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: