image
Sursa foto: romaniaregala.ro

Principele Radu, vizită la Chişinău; A participat la conferinţa Moldova Business Week şi a vizitat Universitatea de Stat

Principele Radu a reprezentat-o pe Majestatea Sa Custodele Coroanei, la invitaţia Guvernului Republicii Moldova, într-o vizită la Chişinău, unde a participat la deschiderea celei de-a opta ediţii a conferinţei Moldova Business Week şi a vizitat Universitatea, informează Familia Regală, într-o postare pe Facebook.

La conferinţă, principele s-a întâlnit cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă, şi a luat cuvântul în sesiunea de deschidere.

La eveniment, a cărui gazdă a fost directorul general al Agenţiei pentru Investiţii în Republica Moldova, Marin Ciobanu, au mai luat parte şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, Kent D. Logsdon, şi analistul politic Francis Fukuyama. A fost prezent ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României la Chişinău, Cristian-Leon Ţurcanu.

romaniaregala.roromaniaregala.ro
romaniaregala.roromaniaregala.ro

În a doua parte a zilei, principele consort a vizitat Universitatea din Chişinău. Aici a fost întâmpinat de profesorul universitar Igor Şarov, rectorul instituţiei de învăţământ superior, şi s-a întâlnit cu un grup de profesori, cu care avut un dialog pe tema aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, sxrie Agerpres.

Familia Regală oferă anual studenţilor Universităţii din Chişinău Bursa Regele Ferdinand şi Bursa Regina Maria.

Vizita la Chişinău este a paisprezecea efectuată de Familia Regală în Republica Moldova din anul 2005 până în prezent.

raduradu

Noutăţile partenerilor

comentarii: