image
Sursa foto: jurnal.md

Șor pretinde că „negociază” gaz ieftin, dar nu cu Gazprom, ci cu Sluțki, care susține că „Transnistria e pământ rusesc”

Un deputat din Duma de stat a Rusiei, care nu are nicio legătură cu „Gazprom” și cu care s-au întâlnit recent deputații PP Șor și PCRM, Reghina Apostolova, Petru Jardan și Constantin Starâș, i-a trimis o scrisoare lui Ilan Șor, potrivit căreia Moscova ar fi dispusă să ofere gaze „la preț preferințial raionului Orhei”.

Scrisoarea este semnată de șeful Comitetului pentru relații externe al Dumei de Stat, Leonid Sluțki cel care a declarat recent că: „Transnistria e teritoriul nostru”.

„Ținând cont de rugămintea deputaților fracțiunii Șor, dar și a autorităților raionului Orhei, în privința acordării unui preț preferențial pentru gaze, dar și soluționarea problemei exportului producției agricole pe piața rusească, propunem organizarea unei întâlniri repetate cu deputații fracțiunii Dumneavoastră, pentru a discuta și elabora foaia de parcurs”, se spune în scrisoarea lui Sluțki adresată lui Șor.

Șor anunță că săptămâna viitoare coegii săi din fracțiune vor pleca din nou la Moscova.

Mai mult ca atât, el regretă că „deocamdată” poate vorbi „doar în numele raionului Orhei”: „din păcate nu pot vorbi din numele întregii țări”, „acesta este un argument în plus de a da jos actuala guvernare”, conchide fugarul îndeamnând iar lumea să iasă la proteste.

ss

Editorialistul de la Ziarulnațional.md, Nicolae Negru, se întreabă în articolul său de astăzi, referitor la vizita celor trei deputați „Șor” și PCRM la Moscova, dacă au dat dovadă de demnitate și i-au cerut socoteală lui Sluțki, care a spus recent că „Transnistria e pământul nostru”, pentru nerespectarea suveranității și independenței Republicii Moldova. „Ba bine că nu! De unde demnitate de la niște marionete plătite din bani furați? Ei au discutat cu Sluțki... ieftinirea gazelor livrate de „Gazprom” cu care interlocutorul nu are nici în clin, nici în mânecă. Să mizăm că ei vor rezolva problema gazelor e să ne lăsăm prostiți”, a conchis editorialistul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: