image
Sursa foto: jurnal.md

Federația Națională a Fermierilor din Moldova renunță la protestul anunțat pentru 20 septembrie

Federația Națională a Fermierilor anunță că în urma discuțiilor cu autoritățile se abține de la organizarea protestului anunțat pentru data de 20 septembrie.

„În urma acțiunilor întreprinse din Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, ca răspuns la revendicările agricultorilor, și trecute în revistă de către ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea în cadrul briefingului din 13 septembrie 2022 și a consultărilor pe care le-am avut cu membrii Federației Naționale a Fermierilor în ultimele două zile, conducerea FNFM a hotărât să se abțină de la organizarea protestului anunțat pentru data de 20 septembrie”, se arată într-un comunicat emis de organizație.

Amintim că marți, 13 septembrie, consiliile de administrare a Federației Naționale a Fermierilor și Asociației Forța Fermierilor au decis să organizeze o acțiune de protest la 20 septembrie,  începând cu ora 10, cu scoaterea tehnicii agricole în stradă.

Agricultorii s-au arătat nemulțumiți că autoritățile n-au realizat cele 3 revendicări de bază: reeșalonarea datoriilor, acordarea facilităților fiscale și convingerea partenerilor externi de a acorda fonduri pentru subvenționarea fermierilor afectați de secetă. În același timp, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea a declarat că toate cerințele agricultorilor sunt realizate.În RM sunt 6500 de agenti economici care lucrează în acest domeniu. În cadrul Comisiei pentru Situații Excepționalea fost adoptată decizia ca impozitele pe care le au de achitat agricultorii să poată fi plătite până la data de 25 noiembrie. Totodată ministrul a mai anunțat că a avut o discuție cu conducerea băncilor, a Ministerului Finanțelor și Inspectoratului Fiscal ca agricultorilor să le fie reeșalonate datoriile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: