image
Sursa foto: Profimedia

Bayern, "călăul" Barcelonei în Champions League! Cele mai interesante 10 lucruri după meciul de marți seară

Bayern a câștigat meciul de pe teren propriu contra Barcelonei, scor 2-0, în etapa secundă a grupei C din Champions League.

Ghinionistul serii a fost Robert Lewandowski (34 de ani), care nu a putut înscrie împotriva fostei sale echipe, deși a făcut tot posibilul să dea o lovitură decisivă în fața nemților care i-au pus bețe în roate în încercarea de a pleca la Barcelona.

Odată cu acest meci, atacantul polonez a bifat și un record negativ în Champions League - cele mai multe șuturi spre poartă într-un meci, fără să înscrie (7).

Publicația spaniolă Sport a oferit 10 statistici interesante după victoria bavarezilor de marți seară, iar Lewandowski a avut cea mai "de coșmar" seară pe stadionul unde până nu de mult marca fără prea mult efort.

Bayern a marcat 30 de goluri în cele 12 partide contra Barcelonei în Champions League.

14 francezi au marcat contra Barcelonei în Champions League: Michel Platini, Vincent Guerin, Pascal Nouma, Zinedine Zidane, Peguy Luiyindula, Marcel Desailly, Sidney Govou, Franck Ribery, Eric Carriere, Blaise Matuidi, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Lucas Tousart și Lucas Hernandez.

Robert Lewandowski a șutat de 7 ori fără să marcheze, cel mai slab record personal într-un meci de Champions League.

Leroy Sane a contribuit decisiv la 14 goluri în ultimele 12 meciuri de Champions League (8 goluri și 6 assisturi).

Julian Nagelsmann a câștigat trei din trei meciuri cu Barcelona, singurul antrenor care a reușit asta în Champions League.

Barcelona a trimis 20 de șuturi spre poarta lui Bayern (3 în afara cadrului porții, 10 pe poartă și 7 blocate).

Bayern a primit mai mult de 10 șuturi spre poarta sa în prima repriză doar o singură dată, contra Fiorentinei, în 2008 (11).

Ambele echipe au avut câte 40 de atacuri. 13 s-au transformat în ocazii pentru Bayern, 18 în ocazii pentru Barcelona.

Leroy Sane a fost cel mai faultat jucător al serii (4).

Bayern este cel mai greu adversar al Barcelonei în Champions League - Bavarezii au 9 victorii contra catalanilor, mai mult decât dublu față de următoarea echipă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: