image
Sursa foto: politia.md

Patru bărbați, reținuți pentru vânzarea drogurilor prin aplicația Telegram; Urmau să obțină un venit de 900.000 de lei

Un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP, mefedron și canabis, prin intermediul magazinelor online, a fost destructurat de polițiști și procurori.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a două luni, timp în care polițiștii au stabilit că suspecții, patru bărbați cu vârstele cuprinse între 19 şi 27 de ani, originari din municipiul Chișinău și raionul Fălești, au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul din membrii grupării.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, precum și în ascunzișurile improvizate, au fost depistate și ridicate 1,2 kg de droguri de tip PVP; 350 de grame de mefedronă; 200 de grame de canabis, cântare electronice la scara mică; telefoane mobile de pe care era gestionat magazinul online; precum și 23.000 de lei, bani proveniți din activitatea infracțională.

Drogurile erau comercializate pe teritoriul municipiului Chișinău, iar în cazul realizării scopului infracțional, suspecții urmau să obțină un venit de aproximativ 900.000 de lei.

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar unul din ei a fost plasat în arest la domiciliu.

Bărbații sunt cercetați penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora”, în proporții deosebit de mari, iar conform legislaţiei penale, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Acțiunile au fost desfășurate de ofițerii Direcției antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Inspectoratului de poliție Buiucani, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Buiucani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: